Balla D. Károly: Tejmozi
- az UNGPARTY része - bloggazda: Balla D. Károly - REGÉNY / KÖNYV - Könyv és internet - Balládium - BDK internetes jelenléte - weBirodalom - -

Az utána előtt (részlet)

2011.10.09. :: BDK

Hallgattam Bartók muzsikáját és kissé tisztelettelenül azt kellett megállapítanom, hogy gondolkodni felőle jobb, semmint hallgatni, s hogy voltaképp csak addig nehéz befogadni, ameddig szól. Az igazi élmény nem akkor ér, amikor fülünkkel érzékeljük, hanem később, amikor felidézzük azt, amit hallgatása közben éreztünk.

Szólj hozzá!

Címkék: regény részlet

Meséld el a regényedet

2011.10.08. :: BDK

„Saját filozófiát teremteni, még ha csak prózaíróit is – igen nagy kihívás.” Cseke Gábor interjúja Tejmozi című regényemről, előtörténetéről:

Szólj hozzá!

Címkék: interjú regény előzmények ős tejmozi

Meghívás: online könyvbemutató!

2011.10.07. :: BDK

A Magvető Kiadó most először szervez online könyvbemutatót. Nagy megtiszteltetés, hogy az én regényem lehet az esemény főszereplője s hogy jeles írók mondanak majd róla véleményt. Minden barátomat, ismerősömet, tényleges és leendő olvasómat örömmel invitálom az eseményre, amelyen - online résztvevőként - szívesen válaszolok az ott feltett kérdésekre. Minden részlet megtudható a kiadó alábbi hírleveléből:

Szólj hozzá!

Címkék: web könyv hír bemutató kiadó

Az ős-Tejmozi keletkezése: 2004

2011.10.05. :: BDK

Regényem közvetlen előzménye a Tejmozi c. novella. 30 aktív és 43 passzív szerzőt érintő interakció keretében hoztam létre egy magam teremtette multikulturális szövegprojektum eredményeként, két különböző változatban. Az ős-Tejmozi történetét  Cseke Gábornak a Romániai Magyar Szó Színkép c. kulturális mellékletében megjelent sorozatából ismerhetik meg blogom olvasói. 

Szólj hozzá!

Címkék: előzmények ős tejmozi

Botrányosan bumfordi báj

2011.10.03. :: BDK

Hát előadóművész már nem lesz belőlem... A Magvető Kiadó kérésére készítettem el ezt a két nagyon amatőr webkamerás videófelvételt, az egyik már kint is van honlapjukon. Nekem, bevallom, nem igazán tetszik a saját felolvasásom, többszöri próbálkozás után is folyton bakiztam, a hangom sem természetes, ahogy pedig kinézek… Egyedül a bedrótozottságom imponáló... Csak azzal tudom nyugtatni magam, hogy van az egésznek, már  az alliteráció kedvéért is, valami botrányosan bumfordi bája.

Szólj hozzá!

Címkék: videó részlet

süti beállítások módosítása